top of page

Zaadolie, de moderne sluipmoordenaar.

Bijgewerkt op: 30 okt

Vieze olie uit zaden...

Zonnebloem-, raapzaad-, koolzaad-, oftewel; Plantaardige oliën….

Er wordt enormmmmm veel gezegd over deze plantaardige oliën, de ene zegt dat het helemaal prima is om te eten en de ander zegt dat je dit ten alle kosten moet vermijden, maar wat is nou de waarheid? Ik zag door de bomen het bos niet meer, maar na het lezen van De besmettingsmythe is er een hoop duidelijk geworden..... Wat zijn seedoils (zaadolien). In dezde blog geef ik een makkelijke en diepgaande uitleg...

 

Laat ik eerst vertellen hoe plantaardige oliën worden gemaakt;

Omdat deze olie uit harde zaden komt, kan je er niet zomaar olie uitkrijgen. In de 19e eeuw verscheen er een nieuwe uitvinding: De roestvrijstalen rolpers, waarmee dit wel kon… Het eerste product wat ze hiermee konden maken was olie uit katoenzaad, een afvalproduct van de katoenindustrie. De olie die uit de katoenzaden komt is een vieze donkere, dikke, stinkende smurrie, geen mens die dat vrijwillig zou eten. Om het wat minder goor te maken verhitten ze deze smurrie met alkalische chemicaliën, de geur is er dan alvast vanaf. Vervolgens bleken ze het tot een doorzichtige olie. Wat ze eigenlijk met deze olie deden was het hydrogeren (van een vloeibare olie een vaste stof maken) en vervolgens vormen tot een kaars! Maar omdat er elektriciteit kwam werden er veel minder kaarsen gekocht dus gingen ze het maar aan de mensen voeren…. Bizar toch?! Omdat dit product zo goedkoop is om te produceren kon er heel veel geld geïnvesteerd worden in marketing en lobbyactiviteiten bij de overheid (dit zijn acties om de politieke besluitvorming te beïnvloeden).

 

Maar wat gebeurt er in je lichaam? De vetmoleculen in deze plantaardige oliën kunnen ons gevoeliger maken voor elektromagnetische stralingen, verzadigd vet (zoals roomboter en dierlijk vet) en cholesterol zorgen ervoor dat de buitenkant van onze cellen stevig blijft en geen water doorlaat. De cellen vormen een membraan dat bestaat uit een dubbele laag vetmoleculen. Hierdoor kan de cel van binnen een andere samenstelling en elektrische lading behouden dan de omgeving buiten de cel. In de cel zitten mitochondriën, de energiefabriekjes van onze cellen, zij hebben ook deze speciale buitenkant die vooral uit verzadigd vet moet bestaan om goed te kunnen functioneren. Binnen in de cellen speelt water ook een belangrijke rol, hierin doen de mitochondriën hun werk. Wanneer water in contact komt met bepaalde hydrofiele (wateraantrekkende) oppervlakken in het lichaam, zoals de celmembranen, vormt het zich op een bijzondere manier. Dit wordt 'gestructureerd water' genoemd. Dit type water heeft een negatieve lading en kan elektrische stroompjes doorgeven, wat belangrijk is voor allerlei processen in het lichaam, zoals het transport van energie binnen en tussen cellen. Een goede gezondheid hangt af van het behoud en de bescherming van het gestructureerde watersysteem, zo kunnen alle cellen perfect hun werk doen. Dit betekent dat we het systeempje moeten beschermen tegen schadelijke stoffen, stralingen zoals EMF's (elektromagnetische frequenties), en zelfs negatieve emoties. Verzadigde vetten werken als een soort isolatie om je cellen te beschermen. Plantaardige oliën (meervoudige vetzuren) daarentegen doen dit niet goed; ze maken je cellen juist zwak en lekkend.* EMF's kunnen dan binnendringen, ze beïnvloeden de chemische reacties in cellen en verstoren het functioneren van mitochondriën. Dit kan leiden tot een afname van de energieproductie en een verhoging van oxidatieve stress, wat schadelijk is voor de cellen. Daarom is het belangrijk om genoeg verzadigde vetten in je cellen te hebben, vooral nu, met al die straling om ons heen.

Ook hebben verzadigde vetten een belangrijke functie om als drager te dienen voor drie in-vet-oplosbare vitamines; vitamine A, D en K2. Niets in het lichaam kan gebeuren zonder deze vitamines, ze werken bij groei, vorming van hormonen, energieproductie en voortplanting. De drie werken samen om ons te beschermen tegen toxinen en onze immuniteit te versterken. Vitamine A is vooral heel belangrijk voor de longfunctie.

 

Het is zo belangrijk om genoeg van deze vetten binnen te krijgen. Zelfs als je denkt heel gezond te eten door bijvoorbeeld een smoothie van biologische groenten en fruit te drinken, kan je lichaam helemaal niks met deze mineralen en nutriënten zonder de in-vet-oplosbare vitamines (A, D en K2) maar die hebben wij dus stukken minder omdat we niet genoeg goede verzadigde vetten meer eten. (Cortés, Alarcón, & Burgos, 2024)

 

Vandaar dat je veel van deze health freaks op social media voeding zoals; lever, gras gevoerd vlees en eieren, roomboter en vette vis ziet eten, vol voedingsstoffen en vetten. Het is wel héél belangrijk dat deze dieren lekker buiten hebben geleefd in de zon, met vrijheid en niet zijn volgespoten met hormonen...

 

Kort samengevat: Plantaardige oliën, zoals zonnebloem- en koolzaadolie, lijken onschuldig, maar hun productieproces en effecten op ons lichaam vertellen een ander verhaal. Ze maken onze cellen zwakker en gevoeliger voor schadelijke stoffen en stralingen, zoals 5G. Verzadigde vetten daarentegen, zoals in roomboter en dierlijke producten, zijn essentieel voor gezonde celstructuren, energieproductie en het opnemen van belangrijke vitamines (A, D, K2). Om gezond te blijven, moeten we terug naar de natuurlijke manier van leven zoals onze voorouders al deden!

 

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om zelf meer onderzoek te doen naar je gezondheid en deze zaadoliën…  Zorg goed voor jezelf en blijf altijd leren!

 

Xjes Aimée

 

 

Bron; Cowan, T. S., & Fallon Morell, S. (2021). De besmettingsmythe. Uitgeverij Deltas.

Alle informatie in deze blog heb ik gehaald uit dit boek, ik kan het zeker aanraden om dit boek zelf een keer te lezen. Het is geschreven door een arts van de reguliere geneeskunde en zijn “zielsmaatje” zoals hij het zelf noemt. Het is een prachtig boek onderbouwd met ontzettend veel bronnen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rauwe honing

Comments


bottom of page